BENE DENTALLAB

Hos oss på Bene Tandvård finns något så ovanligt som ett eget tandtekniskt laboratorium. Det gör att du som patient ofta kan få en krona eller bro tillverkad medan du är kvar på mottagningen. 

Det innebär att tandläkarna som gör behandlingarna och tandteknikerna som tar fram reservdelarna kan samarbeta närmare, vilket ger ett bättre slutresultat.

Egen tandtillverkning

Om du behöver en ny tand scannar vi munhålan med hjälp av en kamera och tredimensionell röntgen. Då får vi en exakt avbildning av ditt bett och dina tänder och kan sedan tillverka tanden i en datorstyrd svarv. Förutom att hanteringen är snabb, säker och smidig innebär den också att du slipper göra en avgjutning av munnen, som man gjorde förr.

Ny tand medan du väntar

Med ett tandtekniskt labb på andra sidan väggen kan du få hjälp mycket snabbare. Det vanliga är att uppdraget skickas iväg långt bort, ibland ända till Kina. Hos oss på Bene Tandvård kan labbet hinna tillverka tanden eller lagningen medan du tar en kopp kaffe i väntrummet.

Hur gör man en ny tand?

I labbet designas tanden med hjälp av en datorstödd teknik som heter Cerec. Vi fräser fram tänderna i vår svarv, målar och bränner dem i en ugn hos oss. Sedan sätts tänderna på plats, allt under en och samma dag, och du kan gå härifrån med ett mer komplett leende.

Vad tillverkas i tandlabbet?

Bene tandtekniskt laboratorium tar fram många olika typer av tänder och inlägg. 

  • Porslinskronor som ersätter förlorade tänder
  • Tandstödda broar, tänder som vilar fritt mot tandköttet och fästs vid tänderna intill
  • Porslinsfasader, ett tunt skal i porslin som fästs på tandens framsida för att göra ditt leende jämnare och vitare
  • Porslinsinlägg som ersätter gamla lagningar i komposit eller amalgam för ett mer hållbart resultat

Är du allergisk mot metaller?

Materialet i kronor, fasader och broar är keramiskt porslin, antingen med eller utan metall. Om du är överkänslig mot metall behöver du metallfri vård, vilket vi gärna hjälper dig med. Läs mer om metallfri vård här.
bene_labb2_bene_tandvard
bene_lab_bene_tandvard
På Bene Tandvård har vi närproducerad tandvård!

Bene Tandvård - Modern teknik i vänliga händer