Narkostandvård

Narkostandvård

Vi på Bene Tandvård har stor erfarenhet av att samarbeta med patienter som lider av rädsla för att gå till tandläkaren. Det finns flera behandlingsvägar; lugnande mediciner till full narkostandvård, vilket innebär att du får sova medan tandläkaren arbetar.

Vi kan dessutom förmedla kontakt med en terapeut eller psykolog för att lindra din rädsla. Vårt mål är inte bara att hjälpa dig till en god munhälsa, utan också att lindra din tandvårdsrädsla.

Varför narkos

Tandvårdsrädsla är en vanlig orsak till att patienter behandlas under narkos. Det är även ett alternativ för dig med gapsvårigheter, kväljningar eller om du helt enkelt inte orkar med långa behandlingar.

Gör mer på kortare tid
Här på Bene Tandvård har vi vårt eget tandtekniska laboratorium, där vi kan tillverka det vi behöver direkt under behandlingen. Det innebär att vi kan göra mer på kortare tid och därmed minimera antalet gånger du behöver bli sövd. Jämfört med “vanlig” tandvård kan vi ofta utföra behandlingar som hade krävt flera besök på en och samma dag.

Även rotbehandlingar med hjälp av mikroskop kan med fördel utföras under narkos.

Inför ditt besök med narkostandvård
För oss är det viktigt att du känner dig trygg och säker genom hela behandlingen. Efter en framtagen behandlingsplan med din tandläkare kontaktas du av narkosläkaren som går igenom ditt medicinska tillstånd. 

Narkostandvård

Läs mer om narkostandvård hos 1177

Narkos

Narkos innebär att du inför en operation eller undersökning blir sövd med hjälp av läkemedel. Därför kallas narkos ibland också för sövning. Den djupa sömnen tillsammans med smärtstillande läkemedel gör att du slipper ha ont och ta del av det som händer under operationen eller undersökningen.


NARKOS – 1177

Tandvårdsrädsla hos vuxna

Att vara rädd eller orolig för att få tandvård brukar kallas tandvårdsrädsla. Det kan påverka hur du kan delta i undersökningar och behandlingar. Det finns hjälp att få om du har tandvårdsrädsla.


TANDVÅRDSRÄDSLA HOS VUXNA – 1177

Varför ska man behandlas under narkos?

För att genomföra en behandling som i vaket tillstånd inte är möjlig så är narkos nödvändig.

Vad kostar det att behandlas under narkos?

Narkos är vanligtvis inte ersättningsberättigat via Försäkringskassan. Priset för narkos är 6500 kr per påbörjad timme utöver tillkommande tandvårdskostnader.