TANDBLEKNING

Ett vitare och fräschare leende

Tandblekning kan göra mycket med ditt välbefinnande. Vi på Bene Tandvård vill att du ska kunna le och skratta utan att behöva dölja dina tänder eller känna att ditt leende är ett socialt hinder.

 

Varför missfärgas tänder?

Med åren kan dina tänder bli mörkare. Det är en naturlig process, men den påskyndas av rökning och drycker som kaffe, te och rödvin. Gamla lagningar kan också börja synas när tanden får en mörkare färg. Numera finns skonsamma metoder för att bleka tänder, något som blir allt vanligare.

 

Boka tid

Hur bleker man tänderna?

Först tar vi ett avtryck av dina tänder, för att framställa individuellt anpassade blekningsskenor. Sedan används blekgel i skenorna som i sin tur placeras på dina tänder. Blekskenorna används oftast nattetid. Vissa kan uppleva ökad känslighet i tänderna vid blekning, detta är övergående och försvinner normalt inom 48 h efter avslutad blekning. Det är viktigt att undvika tobak, mat och dryck som kan missfärga tänderna under blekningsperioden.

 

 

Istället för tandblekning

Om du upplever att du inte når hela vägen med tandblekning kan vi istället sätta porslinsfasader på tänderna för att göra dem jämnare och vackrare. Läs mer om porslinsfasader här.