Tandundersökning

Håll tänderna friska

En enkel undersökning är bästa sättet att hålla tänderna friska. Ju tidigare vi upptäcker hål i tänderna eller tandlossning desto enklare är det att göra något åt problemet. Därför är det bra om man går på undersökning regelbundet, antingen hos en tandläkare eller en tandhygienist.

Hur går undersökningen till?

  • En vanlig undersökning brukar ta mellan 20 och 40 minuter och inleds med att vi tar röntgenbilder. Vid det första besöket fotograferas också dina tänder.
  • Tänderna undersöks med en munspegel och en sond. Genom att känna på tänderna med sonden går det att avgöra om en fläck är karies eller bara en missfärgning.
  • Tandläkaren eller tandhygienisten ser om det finns några tecken på tandlossning samt kontrollerar tandkött och slemhinnor. Vi känner också på dina käkleder och kringliggande muskulatur för att kontrollera hur spänd käken är.
  • Tandläkaren eller tandhygienisten går igenom resultatet av undersökningen. Behöver något lagas eller på annat sätt åtgärdas ger vi dig en kostnadsberäkning och berättar hur behandlingen går till.
  • Du får råd om vad du själv kan göra för att hålla tänderna friska, som att sluta röka, ändra kostvanor eller kanske börja använda en bettskena om du gnisslar tänder.Öppettider:

Måndag - torsdag: 7.00-19:00
Fredag: 7.00-15.30

Telefontider:
Måndag - torsdag: 7.30-19.00
Fredag: 7.30-15.00


Här finns vi

Bene Tandvård
Artillerigatan 16
114 51 Stockholm
Telefon: 08-611 65 60

info@benetandvard.se

Facebook
Facebook
INSTAGRAM